top of page
123791544_773384933226427_82918254104859

Utendørs opplevelser for hele familien 

Opplev vestlandet sammen med en lokalkjent

  • Facebook
  • Instagram

Dette er Klyva

Klyva er et guidefirma som tilbyr utendørs opplevelser og aktiviteter. Vårt opplegg er ikke krevende eller vanskelig. Man må ikke ha erfaring eller en veldig god form for å bli med oss på tur. Vi tilpasser opplevelsene etter ønske og nivå. Vi kan selvsagt ta lengre og mer kompliserte turer hvis kunden ønsker det, men i all hovedsak er det ikke nødvendig for å få den gode utefølelsen. Barn trenger knapt gå en kilometer før de er på eventyr og det skal vi ligge til rette for.

 
Vår visjon er å bidra til «uvanlige gode naturopplevelser for helt vanlige folk». Vi ønsker å tilby en god opplevelse for personer i alle aldre og på forskjellige nivå. Fra adrenalin med høye rappeller og kajakkpadling i røft hav til rolige turer og bålkos i tilgjengelig terreng. Vi har fokus på god stemning og mestringsfølelse i naturen innenfor trygge rammer. Alle turer har innlagt pauser med mat og drikke. Målet er å skape gode minner - og «instagramvennlige situasjoner». 

Vi holder til i Øygarden kommune, vest for Bergen. Det er dermed kysten og havet som er vår nærmeste lekeplass, men vi er minst like glad i alle fjell, vidder og fjorder som ligger tilgjengelig i regionen vår.  Hit kan vi komme med båt, bil, tog eller buss. Slår man på stortrommen, kan helikopter være en unik mulighet til å ta inn landskapet fra luften. 

 

Hvorfor velge oss?

Lokale guider

Både eiere og ansatte er lokale, født og oppvokst i Øygarden eller på Vestlandet. Vi har lang erfaring innen guiding og vet å vise frem den flotte naturen vi omgir oss med. Guidene er drillet i sikkerhet, har kurs innen førstehjelp, risikovurdering og redning. Brattkort, våtkort og lang fartstid som uteliggere og turfolk.

Skreddersydd opplegg 

Det beste vi vet er å kunne skreddersy opplevelser for en familie eller vennegjeng. Kanskje har du et helt konkret mål og trenger bistand til på komme deg dit? Eller dere er en barnefamilie som vil ha en kjekk dag ute for store om små? Ikke for å skryte, men vi er ganske gode på å få de minste i følget til å kose seg. 

Kjenn vestlandsnaturen på kroppen

Vestlandet er unikt på mange måter. Fra fjord til fjell, med isbre og vidde. Nordsjøen rå og uhemmet. Steder der «ingen skulle tru at nokon kunne bu». Vi tar kundene med til de stedene vi selv ville sett. Turistfeller unngås til fordel for perler på stien til fots eller langs kysten i kajakk. 

"Sitt ikke inne når alt håp er ute"

Dag Evjenths

Møt teamet

127274697_3627607893971647_5989878143274

Cato

En av de som startet Klyva i 2008. Han er lærer av yrke men fjellklatrer i sinn. Cato har drevet med ulike aktiviteter i naturen siden han var liten gutt. Klarting, padling, rafting, jakt og fiske. Han er på god vei til å fullføre drømmen sin om de 7summits (det høyeste fjellet på hvert kontinent i verden) og har faktisk kun Mt Everest igjen.

 

Han er med i Klyva som guide og er en gullgruve når det kommer til å fortelle lokale historier og skrøner. Ekte lokalkunnskap og historie er han også veldig god på. Cato er klatreinstruktør og padleinstruktør. Han tilbyr kurs i begge deler. Han har tre barn. 

130727937_440170530705281_37298510161386

Malin

Ble med i 2012. Hun er den som valgte å si opp jobben sin i februar 2020 for å guide turister på heltid. Det gikk ikke helt som planlagt, men innimellom ekstrajobber har hun i det minste tid til å spisse guide ferdigheter og drive med produktutvikling. Hun er glad i å være ute og driver med blant annet elvepadling, klatring og jakt.  Malin er som de to andre - levende opptatt av fjell og frisk luft. Ekstra høye fjell helst. Hun elsker å vise frem alt det flotte naturen vår har å by på og oppfordrer gjerne gjestene vårt til å ta et bad i den friske Nordsjøen.

 

Malin er eier og daglig leder av Klyva. De fleste oppdragene vi får, kommer hun til å ta. Hun er også ansvarlig for maten som blir servert og den som stort sett holder kontakten med kundene i forkant av et oppdrag. Gift med Øystein, sammen har de to barn og en hund. 

130187869_952199908643683_48758458301591

Øystein

Den andre som var med å starte Klyva sammen med Cato. Øystein er tømrer og dermed utnevnt til handyman og transportansvarlig. Han er i tillegg en glimrende guide og en effektiv klatrer. Som eier av egen tømrerbedrift vet han viktigheten av god HMS og vi mistenker at han noen ganger går rundt med hjelm der det ikke trengs bare fordi han liker det.

 

Øystein er glad i alt som går fort. Ski, vintertoppturer, elvepadling, vannscooter. Han kan få fyr i bålet (nesten) uansett vær og er den av oss med tau OCD. Han er gift med Malin og sammen har de to barn. Øystein har hovedansvaret for bruhopping fra Rongesundsbrua i Øygarden om sommeren. 

Vi vil gjerne høre fra deg

Brekka 10, 5337 RONG

info@klyva.no | +47 977 19 233

Takk for henvendelsen, du hører snart fra oss!

Kontakt anker
bottom of page